روش های برشکاری ورق

برشکاری ورق , انواع روش های برش کاری ورق

روش های برشکاری ورق

برشکاری ورق

برشکاری ورق به فرآیند جداسازی ورق های فلزی اطلاق می شود که به منظور تولید یک محصول با فرآیندهای دیگر از جمله نورد، کشش عمیق و خمش مورد استفاده قرار می گیرد.  به طور کلی فرایند برشکاری و خمکاری ورق به عنوان یکی از فرایندهای شکل دهی فلزات محسوب می شود. این فرایند در صنعت به روش های متفاوتی انجام می گیرد که هر یک دارای مزایا و معایبی می باشند. همچنین این روش ها از منظرهای متفاوتی از قبیل صرفه اقتصادی، هزینه، تلرانس برش و امکانات موجود با یکدیگر متفاوت می باشند.

 

عوامل مختلفی برای انتخاب بهترین روش برشکاری ورق وجود دارند مانند: ضخامت ورق، هزینه پروژه، دقت و کیفیت محصول نهایی، سرعت انجام کار، صرفه اقتصادی، امکانات موجود و….

 

بهترین روش برشکاری ورق

برای اینکه بتوانیم بهترین روش ورق را که به امکانات و شرایط پروژه هماهنگی داشته باشد را انتخاب کنیم، در ابتدا باید انواع روش های برشکاری را بشناسیم. انواع روشهای  برش ورق به شرح زیر هستند:

  • لیزر
  • برش با دستگاه واتر جت
  • فرز
  • برش شعله ای
  • پلاسما
  • آلتراسونیک
  • تخلیه الکتریکی
  • برش با تیغه
  • جت سیال ساینده

به طورکلی میتوان گفت فرایند برشکاری به وسیله نواری متشکل از اشعه یا گاز و یا آب صورت میگیرد، که با وارد کردن نیرو بر سطح ورق آن را برش میدهند. اما با توجه به ضخامت و سختی ورق باید روش مناسبی را انتخاب کنید.

انواع روش های نوین برشکاری ورق

 

برش ورق با لیزر

برشکاری ورق با استفاده از لیزر یکی از بهترین و دقیق ترین روش ها است که بیشتر برای ورق های با ضخامت های پایین استفاده میشود، این روش دارای دو نوع فایبر و co2 است.

لیزر کربن دی اکسید برای برش ورق های الومینویمی و مسی کاربرد دارد و لیزر فایبر برای ورق های با ضحامت های کمتر مانند ورق استیل استفاده میشود.

نکات برشکاری با لیزر
  • از این روش نمیتوان برای ورق های با ضخامت بیشتر از 31 میلیمتر استفاده کرد.
  • سایش در این فرایند صفر است، به این دلیل که این روش غیر تماسی است.
  • سرعت انجام این روش در مقایسه با سایر روش ها پایین تر است اما در عین حال دقت بالایی دارد.
  • این روش کاملا اتوماتیکک است، و ورق ها بدون دخالت دست و توسط دستگاه برش داده میشوند.
  • هزینه انجام این فرایند بالا است.
  • طراحی های این نوع برش میتواند دارای مسیرهای منحنی باشد.
  • آلودگی صوتی در این روش بسیار پایین تر است.

 

برش ورق با دستگاه واتر جت

یکی دیگر از روش های نوین برشکاری ورق روش واتر جت است که محصول نهایی را با کیفیت و دقت بسیار بالا عرضه میکند. انجام این فرایند توسط آب و محصول ساینده انجام میشود، بیشتر برای برشکاری ورق هایی که دارای حساسیت گرمایی هستد استفاده میشود، از مزایای استفاده از دستگاه واترجت عدم وجود محدودیت در برشکاری است. البته این روش در مقایسه با روش پیش هزینه بیشتری دارد، و دستگاه های مورد استفاده آن گران قیمت تر هستند.

برشکاری به روش پلاسما

روش پلاسما از سریع ترین روشهای برشکاری است که با استفاده از روش هواگار فرایند برشکاری ورق را انجام میشود، البته این روش باید برای ورق های با درصد کربن کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. و ورق های با سختی خیلی بالا را نمیتوان با این روش برش داد. مکانیزم کار در این فرایند استفاده از هوای فشرده، گاز اکسیژن و نوبل است که با ایجاد حرارت بر سطح ورق عملیات برشکاری را انجام میدهد.

روش های سنتی برشکاری ورق

علاوه بر روش هایی که ذکر کردیم، روش های سنتی هم برای انجام اینکار وجود دارند که از گذشته مورد استفاده قرار میگیرفتند. در ادامه با این روش ها آشنا خواهیم شد.

 

سنگ فرز (سنگ زنی)

از این روش در ورق هایی که سطح روی آنها دارای کیفیت بالایی هستند استفاده میشود، شیوه کار در این روش با استفاده از تیغ چرخشی انجام میشود.

 

تراشکاری

روش تراشکاری، بیشتر در صنعت خودرو استفاده میشود و میتواند فلزات را با دقت بسیار یالایی برش دهد.

 

پانچ

در این روش فشار بالایی معادل با 1000 تن بر سطح فلز وارد میشود و در نتیجه ورق برش داده میشود، این روش بیشتر برای ورق های با ضخامت و سختی بالا استفاده میشود.

 

رزوه زنی

این روش با استفاده از دستگاه های فرز، فرمینگ و رولینگ با استفاده از حدیده عملیات برش را انجام میدهد.

برشکاری ورق , انواع روش های برش کاری ورق

پست های مرتبط

ورق گالوانیزه ذوزنقه

ورق گالوانیزه ذوزنقه
ورق گالوانیزه ذوزنقهورق گالوانیزه ذوزنقه این نوع ورق گالوانیزه به علت داشتن موجها یا برآمدگیهای مربع شکل در سطح ورق ، به این نام معروف شده است زیرا سطح مقطع آن از کنار به شکل ذوزنقه دیده میشود. این ورق از نظر استانداردهای تولید، شبیه ورق کرکره سینوسی است ولی از نظر…

نکات خرید پروفیل

تفاوت پروفیل سنگین و پروفیل سبک
نکات خرید پروفیلنکات خرید پروفیل پروفیل یکی از متنوع ترین مصالح فلزی است که کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف دارد. این مقطع در دو نوع ساختمانی و صنعتی در بازار عرضه میشود.  بیشترین کاربردهای مدل های صنعتی آن در صنایع خودروسازی و نظامی است. این محصول با توحه به جنس،…

تفاوت نبشی و ناودانی چیست ؟

تفاوت نبشی و ناودانی چیست ؟تفاوت نبشی و ناودانی چیست ؟ بررسی تفاوت های دو محصول پرفروش بازار فولاد نبشی و ناودانی دو محصول بسیار پر کاربرد در صنعت ساخت و ساز به شمار می روند که از لحاظ شکل ظاهری و کاربرد در صنعت تفاوت های بسیاری دارند. در ادامه ضمن…